Pages

07 December 2013

Belajar Photoshop dan Blog...

Saturday........
Baru plan nk jalan2 ari nie..Da kena g kursus adobe photoshop dan wt blog..
Ceh padahal sendiri da ade blog.. saje gatal nk join sbb nnti dpt sijil.. Berharga tu walopn cuma byar limo ploh hengget.. kira murah sbb ikot harga staff UTM.. kalo org luar bratus gak kena byar..
Ok pic bwah tu sebagai sample je.. Daaaa :)


05 June 2012

Jejalan di i-City

Wahh..npe tbe2 mlm nie semangat lak meng-update blog..sebelom nie memang sangat malasss nk update blog..ape lagi nak sign-in pon susah..hehee..
Ok begini ceritanya..last month almost a month gak lar xde kt jb(btol ke ayat nie)..merantau jap ke negeri orang mencari pekerjaan..tp dipendekkan cite kerja yg di cari xdapat..mungkin belum ade rezeki lg..sambil menunggu dapat ke tak keje tue..aku pun g lar umah saudara or lagi tepat lg rumah anak buah di batu 8 sijangkang,teluk panglima garang, KL aka kuala langat..hehee..KL gak tue:p

3 minggu juga lar berada di sana..maklum lar x pernah sampai sane..alang2 stay lame ckit..coz lpas nie xtw lagi bila dapat g sane..mmg best dan seronok gak lar..sbb dier kawasan kampung..so bl mlm2 tue mmg feel lar rase kampung tue..dengan sejuk lg..xde dengar bunyik2 keta or lori yg berebut2 nk kejar mase..cehh pandai je aku nie mereka citer..

Then ade 1 hari tue kami pun bjalan2 di i-city yg femes amos tue..jakun lak..maklum lar xpnah g lg..saye org jb..hehee..tiket parking mmg mhal..mengalahkn KLCC..RM10 skali msuk slepas 6.00PM..ermm mayb cost utk pasang lampu kelap-kelip,warna-warni dan berbagai lg tue yg smpai perking mahal kot..*mhal sgt ke? bweeekk...saket mato den tgk sume lampu tue..


1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

23? byk gak pic kan..hehee..jumpe lg i-city (^__^)



EURO Datang Lagi...

Team manakah yg menjadi pilihan anda?saye rasa Spain akan menjadi juara lg..hehee..
Tapi team lain kuat2 juga..still ade chance nk jadi juara..may the best team will win EURO 2012..
Jangan lupe untuk menyaksikan sume perlawanan EURO 2012 secara langusung di tv3,ntv7 dan juga Astro...


Official Logo


Location of Stadium



Calon2 yang layak :
Spain (Feveret Team)

Croatia

Czech Republic

Denmark

France

Germany

Greece

Ireland

Italy

Netherlands

Poland

Portugal

Russia

Sweden

Ukraine

England




28 July 2011

SEMANGAT HARIMAU MALAYA


Aku sebenarnya dr skolah dulu da minat tgk bola nie..tringat dulu mase kecik2 g stadium larkin.. pnuh giler dgn manusia..tp tue dl skrng nie bl ade match2 bsar je stadium pnuh..
Apepn aku bngga tgk bola kt msia skrng nie.walopn team kte xde la kuat sgt..tp bl dpt beat team rival,nk2 lg team jiran sblh yg majoriti player diorg dibeli kerakyatannya..e2 yg wt aku kagum dan bngga sgt dgn malaysia..rakyat kte sbnarnya ada kemampuan sndri utk wakil negara..tak perlu gune rakyat asing..ckup la dgn pekerja asing yg da belambak kt msia nie.

Tapi pendapat aku nie berbeza dr segi liga kt msia nie.kte masih memerlukan tenaga import utk hasilkn sebuah kelab bola sepak yg berkualiti seperti di europe..xperlu pndang tlalu jauh..kte tgk saje jepun dgn korea..diorg da jauh lg maju dari negara kte.so di harapkn bl ade nyer player import di dalam liga pro di msia nie,bkn saje dpt menambah kualiti permainan.tp secara tidak langsung dpt menarik lbeh rmai peminat utk dtg ke stadium.

Akhir sekali sebelum mnyaksikan perlawanan malaysia vs singapura kjap lg..aku bharap player msia akan bermain dgn bsungguh2 demi maruah negara kte yg tercinta..
All the best Harimau Malaya!!